use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové košíčky

Jahodové košíčky s pudingovým krémom chutia ako leto. Mňam!
  • 1 ure
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodové košíčky

Prísady

Suroviny na cesto:
  • 20 dkg Hery
  • 7 dkg práškového cukru
  • 15 dkg hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
Suroviny na vanilkový krém:
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 5 dl mlieka
  • 8 dkg cukru
  • 3 dkg Hery
  • 1 vanilkový lusk
Suroviny na výzdobu:
  • čerstvé jahody
  • lístočky z čerstvej mäty

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Zmiešame práškový cukor, múku a prášok do pečiva. Pridáme zmäknutú Heru a zapracujeme. Pridáme vajce a vymiesime cesto.
      2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 3 – 4 mm a vykrajujeme z neho rovnomerné kolieska tak, aby sa zmestili do tortových formičiek. Zvyšok cesta môžeme opäť vyvaľkať a použiť.
      3. Prázdne formičky odložíme do chladničky, aby sa vychladili a rúru predhrejeme na 180° C. Z chladničky vyberieme tortové formičky a na spodok kladieme kolieska cesta. Pečieme do zlatohneda.
      4. Krém si pripravíme tak, že zmiešame vanilkový puding, trochu mlieka a cukor. Na miernom ohni necháme v hrnci zovrieť zvyšok mlieka, primiešame doň pudingový mix a varíme, až kým puding nie je hustý.
      5. Odstavíme z ohňa, primiešame Heru a necháme vychladnúť. Krémom plníme tortičkové formičky s upečeným tortovým základom a zdobíme s jahodami nakrájanými na plátky a čerstvými mätovými lístkami.
      6. Tip: Výsledok bude profesionálnejší, ak vrch jahôd potriete priesvitnou glazúrou.