use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Semolínový koláč

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Semolínový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 1 rastlinný tuk Hera (250 g)
  • 1 l mlieka
  • 1 pohár práškového cukru (200 g)
  • 3 žĺtky
  • 1 pohár krupice
  • 1 plechovka broskýň (900 g)
  • 2 lyžice želatíny (20 g)
  • 100 g okrúhlych sušienok
  • 1 lyžica kakaa
  • ovocie alebo džem na ozdobenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Varte krupicu s mliekom a neustále miešajte, aby ste sa uistili, že vám zmes neprihorela. Keď je tuhá, nechajte ju vychladnúť. Zmiešajte mäkkú Heru s cukrom. Potom pridajte po jednom žĺtky a miešajte.
      2. Pridávajte po lyžici krupicovú zmes a stále miešajte mixérom. Rozdeľte hmotu na dve časti, do jednej pridajte lyžicu kakaa.
      3. Pokryte spodok formy na pečenie (s priemerom 23 cm) vrstvou keksíkov. Na ne dajte tmavú vrstvu krupice a potom svetlú.
      4. Vezmite 1/2 pohára broskyňového nálevu a zmiešajte ho s dvoma lyžicami želatíny. Nechajte odstáť 5 minút.
      5. Z broskýň odlejte nálev a broskyne rozmixujte. Po napučaní želatíny ju ohrievajte, kým sa nerozpustí, a potom zmiešajte s rozmixovaným ovocím.
      6. Rozotrite broskyňovú zmes na vrch koláča a dajte do chladničky odstáť. Hotový koláč podávajte s ovocím alebo džemom.