Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

  • 4 vajcia
  • 140 g kryštálového cukru
  • ½ balenia vanilkového cukru
  • 125 g tvarohu (½ balenia)
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 125 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť (½ balenia)

Postup prípravy

Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s oboma cukrami, tvarohom a múkou s práškom do pečiva. Potom pridajte 125 g vlažnej rozpustenej maslovej Hery. Na záver jemne vmiešajte sneh z bielkov. Pečte vo vymastenej a vysypanej forme pri 175 °C cca 30 – 40 minút do zhnednutia. Či je torta upečená, skúste špajľou. Musíte ju vytiahnuť z cesta suchú.

TIP: Pokiaľ nemáte slnečnicovú formu, môžete použiť aj klasickú bábovkovú formu alebo cesto naliať do chrbta.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.