Mini bagetky s rozmarínom a olivami
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
- 12,5 dkg rastlinného tuku Hery
- 1 kg polohrubej múky
- 3 dl mlieka
- 3 dl vody
- 6 dkg droždia
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1-2 čajové lyžičky soli
- čerstvý na drobno nasekaný rozmarín (+ zopár celých kúskov na ozdobu)
- 10 dkg čiernych olív
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Zmiešajte teplé mlieko a vodu, pridajte cukor, kvasnice a 1 polievkovú lyžicu múky.
- Potom nechajte zmes vzísť na teplom mieste.
- Zmiešajte zostávajúce múku, soľ, rozmarín a rozpustenú Heru, potom pridajte vzišiel kvások.
- Cesto vypracujte rukami do hladkej textúry.
- Prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým je dvakrát tak veľké.
- Presuňte cesto na múkou poprášenie povrch a rozdeľte ho na niekoľko rovnakých dielov.
- Do každého kusu cesta vtlačte niekoľko olív a vytvarujte bagetky.
- Ozdobte krúžky olív a rozmarínom.
- Bagetky dajte na plech, prikryte a nechajte ešte raz vykysnúť.
- Potom pečte v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatist.