Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mini bagetky s rozmarínom a olivami

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Mini bagetky s rozmarínom a olivami

Prísady

  • 12,5 dkg rastlinného tuku Hery
  • 1 kg polohrubej múky
  • 3 dl mlieka
  • 3 dl vody
  • 6 dkg droždia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1-2 čajové lyžičky soli
  • čerstvý na drobno nasekaný rozmarín (+ zopár celých kúskov na ozdobu)
  • 10 dkg čiernych olív
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Zmiešajte teplé mlieko a vodu, pridajte cukor, kvasnice a 1 polievkovú lyžicu múky.
  2. Potom nechajte zmes vzísť na teplom mieste.
  3. Zmiešajte zostávajúce múku, soľ, rozmarín a rozpustenú Heru, potom pridajte vzišiel kvások.
  4. Cesto vypracujte rukami do hladkej textúry.
  5. Prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým je dvakrát tak veľké.
  6. Presuňte cesto na múkou poprášenie povrch a rozdeľte ho na niekoľko rovnakých dielov.
  7. Do každého kusu cesta vtlačte niekoľko olív a vytvarujte bagetky.
  8. Ozdobte krúžky olív a rozmarínom.
  9. Bagetky dajte na plech, prikryte a nechajte ešte raz vykysnúť.
  10. Potom pečte v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatist.