Banánový chlebíček
Nie je lepšia cesta, ako zúžitkovať prezreté banány. Pretože čím viac čiernych fliačikov na sebe majú, tým lepší a sladší bude výsledok.
Banana bread alebo banánový chlebíček sa skvelo hodí napríklad k rannému čaju.
Banana bread alebo banánový chlebíček sa skvelo hodí napríklad k rannému čaju.
- Čas prípravy20 minute
- 8 porce
Prísady
Na cesto:
- 8 lyžíc roztopenej Hery maslovej
- 1 hrnček cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
- 3 zrelé roztlačené banány
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- štipka soli
- 1/2 hrnčeka nasekaných orechov alebo čokolády
- 1 banán na ozdobu
Príprava
Postup prípravy
- Rúru si predhrejte na 175 °C. Do formy na chlebíček dajte pokrčený papier na pečenie.
- Heru maslovú vyšľahajte s cukrom a vajciami do peny. Pridajte mlieko, vanilkový extrakt, 3 zrelé roztlačené banány, a múku zmiešanú s jedlou sódou. Cesto poriadne premiešajte. Nakoniec do cesta pridajte orechy alebo čokoládu a jemne premiešajte.
- Prepracované cesto nalejte do formy na pečenie a na vrch dajte rozpolený banán.
- Pečte cca 50 – 60 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.