Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Bublanina

Prísady

  • 300 g polohrubej múky
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • lesné ovocie
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 20 g mandľových plátkov
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vajcia spolu s trstinovým cukrom dajte vyšľahať do robota so šľahacou metlou. Šľahajte tak dlho, kým zmes nezhustne a nebude veľmi svetlá, nadýchaná. Pridajte rozpustenú Heru a mlieko. Opäť šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja. Prášok do pečiva premiešajte dôkladne s múkou. Vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Formu na koláč vymažte a vysypte múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám k nej bublanina mohla prilepiť. Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Nahor nasypte ovocie – čerstvé alebo mrazené. Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a Heru prehneťte, ideálne ručne, až kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť.