Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheeesecake s jabĺčkami a slaným karamelom

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Cheeesecake s jabĺčkami a slaným karamelom

Prísady

  • - 90 g karamelových sušienok
  • - 30 g rozpustenej Hery maslovej
  • - 350 g čerstvého syra
  • - 300 g plnotučného tvarohu
  • - 4 vrchovaté lyžice medu
  • - 1 lyžica citrónovej šťavy
  • - 2 kvapky vanilkovej arómy
  • - 120 g krupicového cukru
  • - 150 g 33 % smotany
  • - 6 lyžíc vody
  • - 1/2 lyžičky soli
  • - 3 väčšie jabĺčka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Sušienky rozdrvte tĺčikom na mäso a zmiešajte s Herou maslovou. Drvinu naneste do pohárov (cca 1 cm až 1,5 cm).  V mise zmiešajte čerstvý syr, tvaroh, med, citrónovú šťavu a vanilkovú arómu. Vzniknutý krém naneste na sušienky.  V hrnci nechajte opiecť jablká nakrájané na kocky.  Na slaný karamel dajte do hrnca cukor s vodou. Sporák zapnite na najvyšší stupeň a počkajte až sa cukor zafarbí do jantárovej farby. Keď bude mať cukor tento odtieň, odstavte ho z plameňa a vlejte smotanu. Rýchlo metličkou miešajte dokiaľ sa všetko nerozpustí. Po 10 minútach môžete do karamelu pridať soľ.  Keď karamel trochu vychladne, dajte doň opečené jabĺčka a premiešajte.  Nakoniec na krém do pohárov dajte vychladnutý slaný karamel s jabĺčkami.  Nechajte v chladničke uležať aspoň 3 hodiny.
TIP: Na opekané jabĺčka môžete prisypať škoricu.