Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová symfónia

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládová symfónia

Prísady

  • 6 vajec
  • 120 g kryštálového cukru
  • 25 g kakaa
  • 90 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 100 g kryštálového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 40 g kakaa
  • 150 g višní v čokoláde
  • Na ozdobu: 100 g čokoládovej polevy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Žĺtky vyšľahajte s tretinou cukru do peny. Bielky vyšľahajte so zvyškom cukru na sneh. Tretinu bielkového snehu primiešajte k žĺtkovej pene, opatrne premiešajte a potom pridajte aj zvyšok bielkového snehu. Prisypte aj preosiatu múku, kakao a kypriaci prášok. Opäť opatrne premiešajte. Cesto nalejte do pripraveného plechu, zarovnajte a pečte v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 – 12 minút. Na krém uvarte puding podľa návodu a nechajte ho vychladnúť. Heru s práškovým cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vychladený puding a kakao. Plát rozkrojte na 3 rovnaké časti, potrite štvrtinou krému a posypte polovicou višní. Na ne natrite druhú štvrtinu krému a priklopte druhým plátom piškóty. Ďalšiu vrstvu pripravte rovnako. Nechajte aspoň 5 – 6 hodín chladiť. Po vychladnutí polejte čokoládovou polevou.