Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládovo-hruškový koláč s tvarohom

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládovo-hruškový koláč s tvarohom

Prísady

  • 14 dkg Hery
  • 7 dkg práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 2 dkg kakaového prášku
  • 50 dkg tvarohu
  • 3-4 hrušky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • postrúhaná kôra z 1 citróna
  • 5 dkg Hery
  • 5 dkg kryštálového cukru
  • 3 vajcia
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo veľkej mise rozdrobíme múku, Heru, kakao a práškový cukor. Potom pridáme žĺtka a vyhnetieme cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, aby sa nám zmestilo do okrúhlej koláčovej formy na pečenie (priemer cca. 25 cm). Formu vyložíme cestom tak, aby pokrylo i steny a prebytočné cesto odrežeme. Plnku pripravíme tak, že zmiešame tvaroh s vanilínovým cukrom a postrúhanou citrónovou kúrou. Heru vymiešame do penista s polovicou pripraveného práškového cukru, pridáme žĺtka a miešame, až kým zmes nemá krémovú konzistenciu. Bielka dotuha vyšľaháme so zvyškom cukru. Vo veľkej mise obe hmoty zmiešame a natrieme na cesto. Hrušku ošúpeme a zbavíme jadierok a prerežeme na dve polovice. Polovice hrušiek potom položíme na vrch koláča a pečieme v rúre rozohriatej na 160° Celzia cca. 40 minút.