Dunajské rezy
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- Na cesto:
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 340 g polohrubej múky
- 250 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 3 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 2 PL mlieka
- 1 pohár višní
- Na náplň:
- 2 smotanové pudingy
- 800 ml mlieka
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 2 PL kryštálového cukru
- Na polevu:
- 1,5 tabuľky čokolády
- 125 ml aspoň 30 % smotany
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Rozpusťte Heru a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zmiešajte múku s práškom do pečiva a vymiešajte vajcia s cukrom tak, aby vznikla nadýchaná pena. Do peny pomaly pridávajte múku a vychladenú Heru. Pripravené cesto rozdeľte na dve časti. K jednej z nich pridajte kakao a mlieko a dobre premiešajte. Do obdĺžnikovej formy dajte najprv svetlé cesto, potom cesto tmavé. Na cesto poskladajte v riadkoch vykôstkované višne. Dajte formu do predhriatej rúry a pečte cca 25 – 30 minút pri 180 °C. Na náplň uvarte puding, nechajte ho vychladnúť a zmiešajte so zmäknutou Herou, kým nevznikne hladký krém. Rozotrite ho na vychladený koláč. Na polevu zahrievajte smotanu s nalámanou čokoládou v kastróliku, kým nebude poleva hladká. Mierne vychladenú polevu rozotrite na koláč.