Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dunajské rezy

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Dunajské rezy

Prísady

  • Na cesto:
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 340 g polohrubej múky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mlieka
  • 1 pohár višní
  • Na náplň:
  • 2 smotanové pudingy
  • 800 ml mlieka
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Na polevu:
  • 1,5 tabuľky čokolády
  • 125 ml aspoň 30 % smotany
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Rozpusťte Heru a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zmiešajte múku s práškom do pečiva a vymiešajte vajcia s cukrom tak, aby vznikla nadýchaná pena. Do peny pomaly pridávajte múku a vychladenú Heru. Pripravené cesto rozdeľte na dve časti. K jednej z nich pridajte kakao a mlieko a dobre premiešajte. Do obdĺžnikovej formy dajte najprv svetlé cesto, potom cesto tmavé. Na cesto poskladajte v riadkoch vykôstkované višne. Dajte formu do predhriatej rúry a pečte cca 25 – 30 minút pri 180 °C. Na náplň uvarte puding, nechajte ho vychladnúť a zmiešajte so zmäknutou Herou, kým nevznikne hladký krém. Rozotrite ho na vychladený koláč. Na polevu zahrievajte smotanu s nalámanou čokoládou v kastróliku, kým nebude poleva hladká. Mierne vychladenú polevu rozotrite na koláč.