use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Farebný cheesecake

Jednoduchý cheesecake, ktorý urobí radosť všade, kde sú deti. Alebo dospelí, ktorí sú stále deťmi.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Farebný cheesecake

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 50 g rastlinného tuku Hera
  • 120 g hladkej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Náplň
  • 700 g krémového syra (mascarpone, žervé, môže byť aj tvaroh)
  • 20 g želatíny
  • 1/2 šálky mlieka
  • 3 vajcia
  • 160 g kryštálového cukru
  • 125 g Hera Maslová príchuť
  • ovocné želé bonbóny
  • farebná želatína na polevu torty

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V teplej vode rozpustite želé bonbóny. Každú farbu zvlášť, dávajte však pozor, aby bola rozpustená hmota hustá. Nechajte vychladnúť a nakoniec vložte do chladničky, aby hmota úplne zhustla. Pred pridaním do torty ztuhnutú želatínu nakrájajte na kocky.
      2. Pripravte tortu. Rozšľahajte vajce s cukrom, pridajte múku, prášok do pečiva a mäkký rastlinný tuk Hera. Všetko dobre vypracujte do hladkého cesta. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou posypanej) tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečieme asi 20 minút na 180 °C.
      3. Pripravte syr. Namočte želatínu v polovici šálky studeného mlieka a nechajte nabobnať. Rozšľahajte vajce s práškovým cukrom. Pridajte syr a mäkký rastlinný tuk Hera. Všetko dobre spracujte.
      4. Vyberte ztuhnuté želé z chladničky a nakrájajte na kocky.
      5. Nalejte želatínu do vriacej vody (cca 1/3 šálky) a zahrievajte, až kým sa nerozpustí. Dajte preč z tepla a pridajte niekoľko lyžíc z tvarohu. Pripravenú želatínovú zmes premiešajte so zbytkom syra.
      6. Na korpus dajte polovicu náplne, posypte kockami želé a zakryte zvyškom náplne. Nechajte 20 minút v chladničke. Nakoniec polejte farebnou želatínou a nechajte cez noc v chladničke.