Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Farebný cheesecake

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Farebný cheesecake

Prísady

  • 50 g rastlinného tuku Hera
  • 120 g múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 700 g krémového syra (mascarpone, žervé, môže byť aj tvaroh)
  • 20 g želatíny
  • 1/2 šálky mlieka
  • 3 vajcia
  • 160 g kryštálového cukru
  • 125 g Hera maslová príchuť
  • ovocné želé bonbóny
  • farebná želatína na polevu torty
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. V teplej vode rozpustite želé bonbóny. Každú farbu zvlášť, dávajte však pozor, aby bola rozpustená hmota hustá. Nechajte vychladnúť a nakoniec vložte do chladničky, aby hmota úplne zhustla. Pred pridaním do torty ztuhnutú želatínu nakrájajte na kocky.
  2. Pripravte tortu. Rozšľahajte vajce s cukrom, pridajte múku, prášok do pečiva a mäkký rastlinný tuk Hera. Všetko dobre vypracujte do hladkého cesta. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou posypanej) tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečieme asi 20 minút na 180° C. 3.
  3. Pripravte syr. Namočte želatínu v polovici šálky studeného mlieka a nechajte nabobnať. Rozšľahajte vajce s práškovým cukrom. Pridajte syr a mäkký rastlinný tuk Hera. Všetko dobre spracujte.
  4. Vyberte ztuhnuté želé z chladničky a nakrájajte na kocky.
  5. Nalejte želatínu do vriacej vody (cca 1/3 šálky) a zahrievajte, až kým sa nerozpustí. Dajte preč z tepla a pridajte niekoľko lyžíc z tvarohu. Pripravenú želatínovú zmes premiešajte so zbytkom syra.
  6. Na korpus dajte polovicu náplne, posypte kockami želé a zakryte zvyškom náplne. Nechajte 20 minút v chladničke. Nakoniec polejte farebnou želatínou a nechajte cez noc v chladničke.