Ganache - šľahaný krém
Iba 2 ingrediencie a neodolateľný výsledok. Ganache alebo ganáž je lesklý, hutný krém lahodnej chuti, ktorý povýši všetky vaše cukrárske výtvory na majstrovské dielo. Chce to len trocha starostlivosti.
1 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 100 g čokolády (aspoň 70%)
- 200 g smotany na šľahanie (30-40 %)
Príprava
Postup prípravy
- Čokoládu si nalámte a dajte do sklenenej alebo nerezovej misy. V hrnci nechajte zvariť smotanu. Vriacou smotanou zalejte nalámanú čokoládu a metličkou vymiešajte do hladkého krému. Krém nechajte vychladnúť. Pozor. Aby vám neuschol je dobré na neho dať fóliu. Po vychladnutí krém vyšľahajte na penu. Tento krok nesmiete robiť veľmi dlho, inak vám Ganache zozrniečkuje. Odporúčaná doba šľahanie je 1 - 2 minúty.
- Vyšľahanú Ganache dajte ešte na chvíľu schladiť do chladničky. Po vytiahnutí môžete použiť čokoládovú ganache na zdobenie tort, minibábovek, cupcakes alebo si ju naservívrovať do pohára a dať si ju iba s ovocím.
