Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkový tart s hrozienkami

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Jablkový tart s hrozienkami

Prísady

  • 2 a 3 pohára múky
  • 1 a 1/5 kocky rastlinného tuku Hera
  • 3 pohára cukru
  • 1 vajce
  • 1,5 kg jabĺk
  • 1,5 pohára cukru
  • 5 lyžičiek škorice
  • 3 lyžice hrozienok
  • 1 pohára mandľových tyčiniek alebo mandlí pokrájaných na plátky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vymiešame Heru s cukrom až získame nadýchanú hladkú hmotu. Pridáme jedno vajce a múku. Všetko spolu premiešame. Položíme si cesto na dosku a rýchlo vymiesime. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke po dobu 30 minút. Do panvice nasypeme cukor. Až bude mať ľahko hnedastú farbu zalejeme 1/3 pohára vody. ďalej pridáme olúpané a nakrájané kúsky jabĺk a zamiešame. Dno a strany formy na pečenie prikryjeme vychladeným cestom. Cesto na dne formy popicháme vidličkou. Vychladenú hmotu s jablkami nalejeme do formy vyloženej cestom. Z múky cukru a Hery urobíme mrveničku a dáme do mrazničky aby stuhla. Hotovú mrveničku strúhame priamo na vrch koláča. Koláč vlížíme do predohriatej rúry a pečieme asi 40 minút pri teplote 180°C.