Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Koláčiky s jahodovým krémom a kúskami čokolády
Čas pečenia45 minute
1 porce
Prísady
Na cesto:
15 dkg zmäknutej Hery
15 dkg práškového cukru
17 dkg polohrubej múky
3 vajcia
1/2 balíčka prášku do pečiva Dr. Oetker
1 polievková lyžica kakaového prášku
Na krém
25 dkg zrelých jahôd
8-10 dkg práškového cukru
50 dkg syru Mascarpone
1 balenie stužovača Dr. Oetker
Príprava
Postup prípravy
Utrite zmäknutú Heru dohromady s práškovým cukrom a vajcami až je zmes hladká a krémová.
Potom vmiešajte prášok do pečiva zmiešaný s múkou a kakaovým práškom.
Pomocou zdobiaceho vrecúška s hladkou špičkou, vytláčajte zo zmesi bochníčky na plech vyložený papierom na pečenie.
Ponechajte medzi hrudkami dostatočne veľký priestor, keby sa cesto roztieklo.
Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 10-12 minút.
Cesto je hotové, keď ide zložiť z plechu.
Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť.
Na krém zmixujte práškový cukor s mascarpone, potom pridajte rozmixované jahody.
Ďalej pridajte smeta-fix a miešajte až je krém hladký.
Dva bochníky spojte jahodovým krémom a ozdobte čokoládovou polevou podľa vašej fantázie.
Množstvo 20-30 ks.