Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémeš

Krémeš: Vanilkový rez z lístkového cesta
Aj keď by sa mohlo zdať, že jeho príprava zaberie dlhé hodiny, opak je pravdou. Krémeš je na prípravu skutočne jednoduchý. Len pozor, býva silne návykový!
 
  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Krémeš

Prísady

  • 2 pláty lístkového cesta
  • 1 l mlieka
  • 3 vrecká vanilkového pudingového prášku
  • 250 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • semienka z 1 vanilkového struku
  • 250 g Hery maslovej, izbovej teploty
  • práškový cukor na posypanie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Postup prípravy krémeša
  2. Pudingovú náplň pripravíte tak, že v menšej časti mlieka rozmiešate dohladka puding, 200 g cukru a tri žĺtky. Zvyšné mlieko medzitým zahrievajte na strednom ohni, o chvíľu doň vlejte rozmiešaný puding a všetko za stáleho miešania priveďte do varu. Varte asi 2 minúty. Žĺtky oddeľte od bielkov, z bielkov ušľahajte tuhý sneh, ktorý vmiešajte do horúceho pudingu. Povrch pudingu potom zakryte potravinárskou fóliou, aby sa neurobila koža, a nechajte vychladnúť.
  3. Heru maslovú vyšľahajte do peny a postupne do nej po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding. Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so zvyšným cukrom a vanilkovými semienkami.