Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medové rezy

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Medové rezy

Prísady

  • 5 ks vajec
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 ml octu
  • 1 vrecúško (12 g) sódy
  • 100 g medu
  • 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mlieka
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 100 g slivkového lekváru
  • 100 g sušených sliviek namočených v rume
  • 150 g mletých vlašských orechov
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom, ktorý sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach, a nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4-5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a nasledovne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.
  2. Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.