Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Mini buchtičky s karamelovým krémom
Čas pečenia1 ure
1 porce
Prísady
Na cesto:
12 dkg rastlinného tuku Hera
12 dkg hladkej múky
1,2 dl vody
3-4 žĺtka
1 štipka soli
1 štipka cukru
3-4 vajcia
Na krém:
1/2 balíčka vanilkového pudingu Dr. Oetker
2 dl mlieka
3 dl vychladenej smotany
Na dekoráciu:
25 dkg cukru
5 dkg mandľových lupeňov
Príprava
Postup prípravy
V kastróliku zmiešajte vodu, Heru, soľ a cukor a priveďte zmes do varu.
Akonáhle sa varí, pridajte múku aby zmes zhustla a stále miešame.
Nechajte vychladnúť.
Vyšľahanou vajcia primiešajte postupne k cestu.
Zmesou naplňte cukrársky sáčok a vytláčajte na plech malé bochníčky (ako u venčekov).
Pečte v predhriatej rúre na 200 o C asi 12-18 minút dozlatista.
V hrnci nechajte skaramelizovať cukor.
Bochníky namáčajte v karamelu a obaľte v mandliach.
Zvyšný karamel rozpustite v 1-2 dl vody.
Zmiešajte 1/2 balenie pudingu, 2 lyžice cukru a 2 dl mlieka, čím zahustíme karamel.
Vyšľahajte 3 dl smotany dotuha a potom primiešajte do krému.
Bochníky rozkrojte a plňte krémom.