use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mramorová bábovka

Recept už asi poznáte naspamäť, ale radšej vám ho sem dáme. Mimochodom, tiež sa vždy tešíte, ako bude vyzerať po reze?
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 12 porce
recipe image Mramorová bábovka

Prísady

Na cesto:
  • 180 g Hery maslovej + na vymastenie
  • 330 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 330 g polohrubej múky
  • 125 ml mlieka
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 4 lyžice hrubej múky na vysypanie formy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najskôr si pripravte formu. Vymastite Herou maslovou a vysypte hrubou múkou. Rúru si predhrejte na 160 °C.
      2. Heru maslovú šľahajte asi 2 minúty, potom pridajte od oka odmerané 2 tretiny cukru a dohromady s Herou maslovou šľahajte približne 10 minút. Hera maslová by mala nabrať na objeme. Postupne začnite pridávať žĺtky.
      3. Múku zapracovávajte postupne a striedavo s mliekom. Tento krok je lepšie robiť vareškou, aby ste nepripravili cesto mixérom o vzduchové bubliny. Z bielkov a štipky zvyšného cukru ušľahajte mäkký sneh. Potom začnite po lyžiciach pridávať zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, dokiaľ nebude sneh hustý.
      4. Vzniknutý sneh primiešajte opatrne do cesta. Zo vzniknutého cesta oddeľte jednu tretinu a tú zmiešajte s kakaom.
      5. Cesto do formy nalievajte striedavo. Prvú 1/3 svetlého cesta, potom 1/2 hnedého, potom 2/3 svetlého, zvyšok hnedého a celé to zalejte poslednou tretinou svetlého cesta.
      6. Bábovku vložte do vyhriatej rúry a pečte 50 minút. Ak budete chcieť skontrolovať, či je už bábovka upečená, použite trik so špajľou.