Mrkvový koláč
Nemôžete do detí dostať zeleninu? Tak aspoň takto. Mrkvový koláč je krásne vláčny a chutí všetkým.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Cesto
- 200 g rastlinného tuku Hera
- 300 g na jemno postrúhanej mrkvy
- 4 vajcia
- 125 g cukru
- 340 g múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- strúhanka na vysypanie formy
Poleva
- 200 g práškového cukru
- šťava z 1 citróna
Príprava
Postup prípravy
- Nechajte mrkvu odkvapkať v site. Ak je veľmi šťavnatá, jemne vytlačte prebytočnú šťavu. Heru rozpustite v hrci a nechajte vychladnúť. Zmiešajte vajcia s cukrom a vyšľahajte do tuhej peny. Za miešania pridajte nastrúhanú mrkvu a zvyšok múky. Na konci pridajte Heru a jemne premiešajte lyžicou.
- Vymažte formu s priemerom 26cm a posypte strúhankou. Dajte cesto do formy a pečte asi 45 minút pri teplote 180°C.
- Zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou. Ak je zmes príliš tuhá, pridajte trochu vody. Nalejte polevu na vychladnutú tortu.