Oriešková srdiečka s čokoládovou polevou
Volajú sa orieškové, ale väčšina z nás si ich pamätá ako "rumové". Tak či tak, sú sakra dobré!
- Čas prípravy44 minute
- 40 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 240 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 200 g Hery
- 80 g lieskových orieškov
- 1 žĺtok
- citrónová kôra
- mletá škorica
- 250 g Hery
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lyžice rumu
- 100 g čokolády na varenie
- svetlá poleva
Príprava
Postup prípravy
- V mise najskôr zľahka premiešame Heru s práškovým cukrom a žĺtkom, pridáme ostatné prísady a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s jemne nastrúhanými lieskovými orieškami. Prepracujeme tak, aby vzniklo hladké cesto a necháme 30 minút v chlade odležať.
- Potom rozvaľkáme na plát hrubý 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Môžeme si pomôcť vyvaľovaním cesta medzi dvomi papiermi na pečenie, tak je možné cesto rozvaľkať na veľmi tenko, bez toho, že by sa trhalo. Dáme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 15 minút.
- Heru vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Ochutíme rumom. Polovicu upečených srdiečok potrieme náplňou a druhú polovicu čokoládovou polevou. Zlepíme k sebe. Môžeme ozdobiť svetlou polevou cez tmavú čokoládu.