Perníčky
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
- Na cesto:
- 100 g rastlinného tuku Hera
- 200 g medu
- 200 g práškového cukru
- 650 g hladkej múky
- 4 vajcia
- perníkové korenie (meliem si sama škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz a nové korenie)
- trochu perníkového korenia (kupované mleté)
- kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť. Všetko premiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a zmiešajte so 650 g hladkej múky. Cesto v robote spracujte a potom dohneťte na doske. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
- A potom už je to len a len na fantázii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hneď ako perníčky vyberiete z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.