Pomarančová torta
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 4 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 200 g rastlinného tuku Hera
- 1 vanilkový cukor
- 50 g hladkej múky
- kôra z jedného pomaranča
- šťava z 2 pomarančov
- 50 g mletých orechov
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
- 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- Na ozdobu: plátky pomaranča
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- V mise vyšľahajte žĺtky, cukor, Heru, vanilkový cukor, pomarančovú kôru a mleté orechy do peny. Zmes je potrebné veľmi dôkladne vyšľahať. Prisypte múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu. Múky stačí naozaj iba 50 g. V ďalšej mise vyšľahajte z bielkov a štipky soli sneh. Sneh veľmi opatrne vmiešajte do cesta, ktoré nalejte do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie.Tortu pečte v predhriatej rúre cca 40 minút na 160 °C. Po upečení nechajte tortu vychladnúť a polejte ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu a Heru. Nakoniec môžete ozdobiť plátkami pomaranča. Torta je ľahká a veľmi nadýchaná.