Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s cibuľou a slaninou

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Quiche s cibuľou a slaninou

Prísady

  • 20 dkg múky
  • 12 dkg rastlinného tuku Hera
  • štipka soli
  • 1 - 1,5 dcl studenej vody
  • 15 dkg slaniny
  • 1 malá cibuľa
  • 2 vajíčka
  • 2 dcl smotany
  • 1,5 dcl mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 10 dkg strúhaného syra
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Spracujte múku, rastlinný tuk Hera, soľ a vodu na vláčne cesto a nechajte ho 20 min. odpočinúť zabalené v potravinovej fólii. Na pomúčenej ploche cesto rozvaľkajte na hrúbku 4 cm tak, aby sa vošlo do guľatej formy s priemerom 25 cm (najvhodnejšia je otvárateľná tortová forma). Nakrájajte slaninu a cibuľu na prúžky, smažte ich za stáleho miešania na panvici pri strednej teplote 7 - 8 min., pokiaľ sa slanina nezafarbí, ale ešte nie je chrumkavá. Zmiešajte jednotlivé ingrediencie na náplň a rozotrite ju na cesto. Povrch koláča zasypte strúhaným syrom a pečte 30 minút pri 175 °C.