Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rozkvitnutý jarný cupcake

  • Čas pečenia30 minute
  • 1 porce
recipe image Rozkvitnutý jarný cupcake

Prísady

  • 113 g Hera maslová príchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 195 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 50 g pražených mandľových lupienkov
  • pol lyžičky mandľového extraktu
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 190 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • pol lyžičky mandľového extraktu
  • 75g bielej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie 33%
  • 100 g mandľových lupienkov
  • lentilky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.
  2. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami.
  3. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakes.
  4. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkého krému.
  5. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
  6. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko.
  7. Krátko prešľaháme.
  8. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili.
  9. Na záver dôkladne prešľaháme.
  10. Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu.
  11. Pečieme 17-20 minút.
  12. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
  13. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
  14. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
  15. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
  16. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
  17. Potom necháme vychladnúť. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
  18. Dôkladne všetko premiešame.
  19. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
  20. Môžeme k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku trubičku.
  21. Krém nám ale nesmie zatuhnúť, pretože doňho vlepíme mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety.
  22. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď ich zdobiť.