Semolínový koláč
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
- 1 rastlinný tuk Hera (250 g)
- 1 l mlieka
- 1 pohár práškového cukru (200 g)
- 3 žĺtky
- 1 pohár krupice
- 1 plechovka broskýň (900 g)
- 2 lyžice želatíny (20 g)
- 100 g okrúhlych sušienok
- 1 lyžica kakaa
- ovocie alebo džem na ozdobenie
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Varte krupicu s mliekom a neustále miešajte, aby ste sa uistili, že vám zmes neprihorela. Keď je tuhá, nechajte ju vychladnúť. Zmiešajte mäkkú Heru s cukrom. Potom pridajte po jednom žĺtky a miešajte.
- Pridávajte po lyžici krupicovú zmes a stále miešajte mixérom. Rozdeľte hmotu na dve časti, do jednej pridajte lyžicu kakaa.
- Pokryte spodok formy na pečenie (s priemerom 23 cm) vrstvou keksíkov. Na ne dajte tmavú vrstvu krupice a potom svetlú.
- Vezmite 1/2 pohára broskyňového nálevu a zmiešajte ho s dvoma lyžicami želatíny. Nechajte odstáť 5 minút.
- Z broskýň odlejte nálev a broskyne rozmixujte. Po napučaní želatíny ju ohrievajte, kým sa nerozpustí, a potom zmiešajte s rozmixovaným ovocím.
- Rozotrite broskyňovú zmes na vrch koláča a dajte do chladničky odstáť. Hotový koláč podávajte s ovocím alebo džemom.