Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Semolínový koláč

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Semolínový koláč

Prísady

  • 1 rastlinný tuk Hera (250 g)
  • 1 l mlieka
  • 1 pohár práškového cukru (200 g)
  • 3 žĺtky
  • 1 pohár krupice
  • 1 plechovka broskýň (900 g)
  • 2 lyžice želatíny (20 g)
  • 100 g okrúhlych sušienok
  • 1 lyžica kakaa
  • ovocie alebo džem na ozdobenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Varte krupicu s mliekom a neustále miešajte, aby ste sa uistili, že vám zmes neprihorela. Keď je tuhá, nechajte ju vychladnúť. Zmiešajte mäkkú Heru s cukrom. Potom pridajte po jednom žĺtky a miešajte.
  2. Pridávajte po lyžici krupicovú zmes a stále miešajte mixérom. Rozdeľte hmotu na dve časti, do jednej pridajte lyžicu kakaa.
  3. Pokryte spodok formy na pečenie (s priemerom 23 cm) vrstvou keksíkov. Na ne dajte tmavú vrstvu krupice a potom svetlú.
  4. Vezmite 1/2 pohára broskyňového nálevu a zmiešajte ho s dvoma lyžicami želatíny. Nechajte odstáť 5 minút.
  5. Z broskýň odlejte nálev a broskyne rozmixujte. Po napučaní želatíny ju ohrievajte, kým sa nerozpustí, a potom zmiešajte s rozmixovaným ovocím.
  6. Rozotrite broskyňovú zmes na vrch koláča a dajte do chladničky odstáť. Hotový koláč podávajte s ovocím alebo džemom.