use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané tyčinky so slaninou

Skvelé pohostenie pre návštevy, ktoré bohužiaľ zmizne skôr, ako zazvoní pri dverách. Slané tyčinky z kysnutého cesta sú jednoducho neodolateľné.
  • 1 ure 40 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 30 porce
recipe image Slané tyčinky so slaninou

Prísady

Na cesto:
  • - 500 g hladkej múky
  • - 1 vrecko sušeného droždia
  • - 2 lyžičky soli
  • - 1 vajce
  • - 200 ml vody
  • - 90 g Hery
Na náplň
  • - horčica na potretie
  • - 250 g anglickej slaniny
  • - hrubozrnná soľ
  • - rasca
  • - vajce na potretie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Hladkú múku, sušené droždie a soľ premiešajte. Postupne pridajte vajce, Heru a vodu. Cesto vypracujte dohladka a dajte odpočívať na teplé miesto, dokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
      2. Hotové cesto vyvaľkajte a potrite horčicou. Nakrájajte na pásiky a na každý dajte plátok slaniny (tak aby nepresahoval cez okraje). Zamotajte.
      3. Plech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite naň tyčinky. Na 30 minút ešte prikryte utierkou a nechajte vykysnúť. Pred pečením ešte potrite našľahaným vajcom a posypte hrubozrnnou soľou a rascou podľa chuti.
      4. Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C, cca 18 minút.