Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slivkový koláč

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Slivkový koláč

Prísady

  • 175 g hladkej múky
  • 1 PL krupicového cukru
  • 120 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 3 PL studenej vody
  • 10 väčších sliviek
  • 6 vajec
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 kyslá smotana
  • 200 g cukru
  • 450 ml mlieka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Zmiešajte všetky suroviny na cesto okrem vody. Potom pomaly pridávajte po lyžiciach studenú vodu (2 – 3 lyžice), kým nebude cesto držať pohromade. Hotové cesto vložte do vrecka a dajte na hodinu vychladiť do chladničky. Hneď ako bude cesto vychladené, vyvaľkajte ho na pomúčenej doske a vložte do formy. Cesto pritlačte ku dnu a k stranám a poprepichujte vidličkou. Na cesto dajte papier na pečenie a zaťažte ho trochou fazule. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 170 °C asi 10 minút. Zložte fazuľu a pečte ďalších 5 minút. Cesto nesmie byť mäkké a surové. Medzitým si pripravte náplň. Vajcia šľahajte 3 minúty s cukrom. Zmes bude veľmi tuhá, postupne pridávajte kyslú smotanu, mlieko a vanilkový extrakt. Slivky vykôstkujte a poukladajte na teplé cesto, zalejte pripravenou náplňou a pečte zhruba 30 – 35 minút, kým náplň nezhustne. Koláč nechajte vychladnúť vo forme a pocukrujte ho práškovým cukrom.