Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový koláč

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tekvicový koláč

Prísady

  • 250g rastlinného tuku Hera
  • 800g hladkej múky
  • 150g múčkového cukru
  • 1 žĺtok
  • štipka škorice
  • štipka kardamónu
  • 1kg tekvice hokaido nakrájanej na kúsky
  • 150g múčkového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 4 vajcia
  • 200g syra Buko alebo Mascarpone
  • štipka soli
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, ktorým vyložíme koláčovú formu. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme dozlata na 160° C. Necháme vychladnúť a naplníme pripravenou zmesou. Tekvicu podusíme do mäkka, najlepšie na pare, a následne rozmixujeme. Pridáme ostatné suroviny. Naplníme upečený korpus a dáme piecť pri teplote 150°C na asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podáváme so šľahačkou.