use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohová bábovka s citrónom

Klasika českých domácností s tvarohom a vôňou citrónu. Vyskúšajte bábovku podľa nás, ručíme, že sa stratí skôr, ako návšteva zaklope na dvere.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Tvarohová bábovka s citrónom

Prísady

Na cesto:
  • - 160 g Hery maslovej
  • - 250 g cukru
  • - 3 – 4 vajcia
  • - 500 g tvarohu
  • - štipku soli
  • - 200 g detskej krupičky
  • - prášok do pečiva
  • - kôru a šťavu z polovice citróna (nie je nutné)
  • - Heru maslovú a hrubú múku na vymastenie formy
Na polevu:
  • - 225 g práškového cukru
  • - 4 polievkové lyžice mlieka
  • - kôra z ½ citróna

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte rúru na 170 °C.
      2. Do misy dajte Heru maslovú, cukor, žĺtky, citrónovú kôru i šťavu a všetko vyšľahajte do svetlej peny. V druhej miske jemne vymiešajte tvaroh a štipku soli. Pridajte k žĺtkovej pene.
      3. Do krupičky nasypte necelé vrecko prášku do pečiva, premiešajte ich spolu a potom spojte s tvarohovou hmotou. Na záver veľmi zľahka primiešajte ušľahané bielky.
      4. Formu na bábovku vymastite Herou maslovou, vysypte hrubou múkou alebo krupičkou a opatrne vlejte cesto. Pečte necelú hodinu.
      5. Pripravte si polevu. Práškový cukor s mliekom vymiešajte do polevy. Tou potrite vychladnutú bábovku, posypte nastrúhanou kôrou z citróna a dajte chladiť do chladničky