use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentínske vafle podľa Elly

Pokiaľ nechcete zhrešiť ani na Valentína, vyskúšajte zdravý vegánsky variant vaflí zo špaldovej múky.
  • 40 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 4 porce
recipe image Valentínske vafle podľa Elly

Prísady

Na cesto:
  • -    180 g Hery bez laktózy
  • -    100 g krupicového cukru
  • -    3 vajcia
  • -    250 g špaldovej celozrnnej múky
  • -    1 lyžička prášku do pečiva
  • -    180 – 200 ml mandľového mlieka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Mäkkú Heru bez laktózy vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte vajcia a poriadne premiešajte.  Múku zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte k Here bez laktózy s vajciami. Nalejte mlieko. Cesto mixujte asi tri minúty mixérom, aby bolo krásne nadýchané.
      2. Cesto plňte do vaflovača a pečte dozlatista.  Podávajte s tým, na čo máte práve najväčšiu chuť ako lekvár, čerstvé ovocie, smotana alebo môžete vafle pripraviť tiež na slano.