Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zeleninový quiche

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Zeleninový quiche

Prísady

  • 150 g hladkej múky
  • 120 g Hery maslovej
  • 3 lyžice ľadovej vody
  • štipka soli
  • 150 g nahrubo nastrúhanej cukety
  • 100 g najemno nastrúhanej goudy
  • 400 g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 250 g cherry paradajok
  • soľ a čierne korenie
  • čerstvé oregano
  • voliteľne: 100 g šunky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najprv si pripravte cesto na korpus. Spracujte všetky suroviny, ručne alebo v kuchynskom robote. Cesto sa nemá lepiť a nesmie byť príliš suché. Vypracujte z neho guľu, ktorú necháte hodinu vychladnúť v chladničke.
  2. Vychladené cesto rozvaľkajte do koláčovej formy. Tú stačí len veľmi mierne vymastiť Herou. Okraje cesta zdvihnite okolo okrajov formy. Dno prepichajte vidličkou, aby mohol unikať vzduch. Na cesto dajte papier na pečenie, na ten nasypte fazuľu. Tým sa cesto zaťaží a predpečie sa pekne v rovine. Dajte piecť do rúry predhriatej na 190 °C, 15 minút.
  3. Odstráňte z cesta fazuľu a pripravte si náplň. Prešľahajte metličkou kyslú smotanu s vajcami. Dochuťte soľou a čiernym korením, pridajte nasekané bylinky. Vmiešajte najemno nastrúhanú goudu. Na dno predpečeného korpusu dajte nahrubo nastrúhanú cuketu, aj so šupkou. Kto chce, pridá aj nadrobno nakrájanú šunku. Zalejte pripravenou smotanou so syrom. Cherry paradajky prekrojte napoly a reznou stranou nahor naskladajte na koláč.
  4. Pečte v rúre predhriatej na 190 °C, 45 minút. Krájajte až vlažné, nech koláč drží pekne pohromade.