Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

  • 90 g cukru kryštál
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 90 g Hery maslovej
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu pomarančovej kôry
  • šťava z 1/2 pomaranča

Postup prípravy

Cukor a vajcia vyšľahajte do peny. Pridajte rozohriatu (vychladenú) Heru maslovú a pomarančovú šťavu s kôrou. Dobre premiešajte. Nakoniec zapracujte múku premiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Nechajte vychladiť v chladničke aspoň 1 hodinu. Formu môžete len vypláchnuť vodou. Rozohrejte rúru na 190 °C a medzitým naplňte malou lyžičkou tak do 3/4 každú formičku cestom. Pečte na 190 °C 5 minút a potom znížte teplotu na 150 °C ďalších 5 minút do zhnednutia. Po vychladnutí stačí len pocukrovať. Pokiaľ to však stihnete.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.