Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup prípravy

Recept

  • 140 g vlažného mlieka
  • 1/2 lyžičky kryštálového cukru
  • 20 g droždia
  • 50 g hladkej múky

Všetky suroviny spojte a nechajte aspoň 10 minút vykysnúť. Medzitým si vo vedľajšej mise premiešajte:

  • 70 g Hery maslovej (zmäknutej)
  • 70 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 2 žĺtky

Spojte obe časti dohromady.

  • Pridajte 30 g lieskovcovej múky. Ak túto múku nemáte, môžete pridať 15 g mletých lieskových orieškov.
  • Nakoniec primiešajte 190 g hladkej múky
  • Hrsť brusníc

Nechajte 1/2 hodinky kysnúť

  • Medzitým si na plech pripravte papier na pečenie, ďalej rozšľahané vajíčko, posýpku (1/2 lyžice masti + 1 lyžica polohrubej múky + 1,5 lyžice cukru).

Cesto spracujte a rozdeľte na 12 rovnakých dielikov (47 g).  Každý diel rozvaľkajte na 20 cm dlhý pruh. Konce spojte a pruh zapleťte do venčeka. Jeden vedľa druhého poukladajte na papier na pečenie do tvaru venca. Ten potrite rozšľahaným vajcom, posypte posýpkou. Pečte pri teplote 170 °C do zhnednutia.

Po vychladnutí ozdobte každý malý venček machovkou a doplňte mašľou

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.