Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Veľkonočné pečenie inak: Vyskúšajte slané cupcakes

Anglická slanina, bylinky, čerstvý špenát a veľa ďalších dobrôt. Že sa vám už zbiehajú sliny? Potom zapnite rúru a pusťte sa do nášho receptu na slané veľkonočné cupcakes, ktoré zachutia nielen vinšovníkom.
  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • 1 porce
recipe image Veľkonočné pečenie inak: Vyskúšajte slané cupcakes

Prísady

  • 4 vajcia
  • 250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa
  • 50 g Hery Maslová príchuť
  • 4 rožky (ideálne 2 dni staré)
  • 150 ml mlieka
  • 3 lyžice hrubej múky
  • 2 hrnčeky zelených byliniek, žihľavy, jarných cibuliek a čerstvého špenátu
  • soľ a čierne korenie
  • 500 g čerstvého krémového syra
  • 100 g Hery Maslová príchuť
  • nasekané zelené bylinky
  • natvrdo uvarené prepeličie vajíčka
  • zelené bylinky
  • kúsky dochrumkava osmaženej slaniny
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Nakrájajte rožky na malé kocky, tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
  2. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky pridajte do misy ku kockám z rožkov a zamiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do zmesi z rožkov v mise vmiešajte na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru. Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C pol hodiny. Po upečení nechajte cupcakes úplne vychladnúť.
  3. Syr vyšľahajte so zmäknutou Herou a dajte do zdobiaceho vrecúška so špičkou. Vychladené korpusy malých tortičiek ozdobte. Navrch pridajte ešte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, trochu byliniek, ktoré sú aj v ceste, a kocku dochrumkava osmaženej slaniny. Teraz už stačí len ochutnať a potrénovať vôľu, aby sa zvýšilo aj vinšovníkom!