Číslo alebo písmeno?
Čas pečenia1 ure 0 minute
Čas prípravy
1 porce

Prísady
- 230 g hladkej múky
- 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 60 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky + citrónová kôra z 1/2 citróna a citrónová šťava zo 1/4 citróna
- 250 ml smotany 40 %
- 20 g cukru
- 40 g bielej čokolády
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Všetko spracujte na hladké cesto a nechajte odpočinúť v chladničke 15 – 30 minút. Pečte na 170 °C do zhnednutia. Rovnako ako keď pečiete cukrovinky na Vianoce. Po vybratí nechajte vychladnúť pár minút a môžete sa pustiť do zdobenia krémom.
- Smotanu zahrejte až do bodu varu s cukrom. Potom odstavte zo sporáka a pridajte čokoládu. Občas premiešajte a po vychladnutí nechajte v chladničke cez noc. Ráno vyšľahajte do peny. Následne vyzdobte. Na krém položte ovocie, makrónky, pusinky, zefyr, kvetinky a ďalšie cukrovinky. S ohľadom na to, že živé kvetiny veľmi na sladkosti nepoužívam, tak to budú sladké a čokoládové. Kreativite sa skrátka medze nekladú.