Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Karamelizovaný slivkový koláč

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Karamelizovaný slivkový koláč

Prísady

  • 15 dkg hladkej múky
  • 10 dkg rastlinného tuku Hery
  • 5 dkg práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 3 dl mlieka
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 6 dkg cukru
  • 1 balenie vanilkového pudingu Dr. Oetker
  • kôra z 1 pomaranča
  • štipka mletej škorice
  • 8-10 zrelých, no nie mäkkých nakrájaných sliviek
  • 2-3 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica rastlinného tuku Hery
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 0,5 dl vody
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetky ingrediencie na cesto s výnimkou žĺtka, zmiešame v mise.
  2. Potom pridáme žĺtok a hnetieme zmes do hladka.
  3. Na múkou poprášenom doske vyvaľkáme cesto do veľkosti vašej formy na koláč.
  4. Položíme cesto do formy a prebytočné okraje odrežeme.
  5. Dáme do chladničky na 20 minút vychladnúť.
  6. Pečieme koláč v predhriatej rúre na 180 ° C dozlatista a necháme vychladnúť.
  7. Na krém v kastróliku privedieme k varu mlieko.
  8. V miske zmiešame ostatné suroviny.
  9. Potom pridáme túto zmes do horúceho mlieka a miešame do zhustnutia.
  10. Krém vylejeme na koláč a necháme opäť vychladnúť.
  11. Umyjeme slivky a nakrájame ich najemno.
  12. V kastróle, na miernom plameni, necháme skaramelizovať hnedý cukor, Heru a škoricu.
  13. Slivkové rezy pridáme do karamelu a necháme speniť na strednom plameni.
  14. Ďalej pridáme vodu.
  15. Akonáhle karamelizované zmes vychladne, kladieme na koláč ľubovoľným spôsobom.