Košíčky s ríbezľami a broskyňami
Vyletnené košíčky so sezónnym ovocím na vrchu. A dbajte na to, aby sa zjedli rýchlo, aby sa ovocie nepokazilo.
Čas prípravy40 minute
20 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 200 g Hery
- 2 žĺtky
- nastrúhaná kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- maslo na vymastenie košíčkov
Náplň:
- 100 g Hery
- 100 g práškového cukru
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 vrecko vanilkového cukru
Na ozdobu:
- 2 broskyne
- 100 g ríbezlí
Príprava
Postup prípravy
- Múku preosejte na dosku, pridajte cukor, mäkkú Heru nakrájanú na malé kúsky, žĺtky a citrónovú kôru. Zo všetkých prísad vypracujte hladké, pevné cesto, ktoré zabaľte do fólie a uložte na 30 minút do chladničky.
- Cesto rozkrájajte na kúsky a vtlačte do dobre vymastených formičiek na košíčky. Korpusy pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Hotové ich chvíľku nechajte vychladnúť vo formičkách. Potom ich vyklopte a nechajte vychladnúť úplne.
- Medzitým pripravte náplň. Heru nakrájajte na kúsky a nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho vyšľahajte s cukrom do peny. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a maslovou penou.
- Broskyne umyte, vykôstkujte a dužinu nakrájajte na plátky. Ríbezle opláchnite a nechajte odkvapkať. Košíčky naplňte krémom, ozdobte ovocím a uložte do chladu stuhnúť.
