Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Košíčky s ríbezľami a broskyňami

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Košíčky s ríbezľami a broskyňami

Prísady

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g Hery
  • 2 žĺtky
  • nastrúhaná kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • maslo na vymastenie košíčkov
  • 100 g Hery
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 broskyne
  • 100 g ríbezlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Múku preosejte na dosku, pridajte cukor, mäkkú Heru nakrájanú na malé kúsky, žĺtky a citrónovú kôru. Zo všetkých prísad vypracujte hladké, pevné cesto, ktoré zabaľte do fólie a uložte na 30 minút do chladničky. Cesto rozkrájajte na kúsky a vtlačte do dobre vymastených formičiek na košíčky. Korpusy pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Hotové ich chvíľku nechajte vychladnúť vo formičkách. Potom ich vyklopte a nechajte vychladnúť úplne. Medzitým pripravte náplň. Heru nakrájajte na kúsky a nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho vyšľahajte s cukrom do peny. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a maslovou penou. Broskyne umyte, vykôstkujte a dužinu nakrájajte na plátky. Ríbezle opláchnite a nechajte odkvapkať. Košíčky naplňte krémom, ozdobte ovocím a uložte do chladu stuhnúť.