Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rýchly černicový koláč

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Rýchly černicový koláč

Prísady

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček krupicového cukru do cesta + niekoľko lyžíc na posypanie cesta
  • 125 g Hery maslová príchuť
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 hrnčeky černíc
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vyšľahajte vajce s cukrom do hladkej, svetložltej a nadýchanej peny. Pridajte rozpustenú vlažnú Heru a znovu prešľahajte. Nalejte mlieko a premiešajte. Múku premiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli. Vmiešajte do tekutej zmesi a vymiešajte hladké, nie príliš husté cesto. Cesto vlejte do Herou vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom asi 29 cm. Do cesta naukladajte černice a posypte asi 1/4 hrnčekom cukru. Cukor sa pri pečení rozpustí a urobí neodolateľnú chrumkavú kôrku. Pečte na 180 °C do zozlatnutia koláča, čo je asi tak pol hodiny. Koláč je veľmi šťavnatý a voňavý. Keď sa budete chcieť ešte viac rozmaznať, tak si ku koláču vyšľahajte ešte nesladkú šľahačku.