Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Malinovo-ostružinový koláč s mascarpone

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Malinovo-ostružinový koláč s mascarpone

Prísady

  • 250 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 80 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 125 g Hery
  • Hera na vymastenie formy
  • suché strukoviny na zaťaženie
  • 4 žĺtky
  • 170 g práškového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 200 g malín
  • 300 g ostružín
  • lístky mäty
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a preosejte ju na dosku. Pridajte cukor, štipku soli, vajce a Heru nakrájanú na kúsky. Zo všetkých prísad rýchlo vypracujte pevné cesto. Zabaľte ho do fólie a na 30 minút uložte do chladničky. Koláčovú formu s priemerom 26 cm vymastite tukom. Z cesta vyvaľkajte guľatý plát s priemerom asi 30 cm a formu ním vyložte. Vytvorte zvýšený okraj a prebytočné cesto odrežte. Na korpus položte alobal a nasypte naň strukoviny, aby ste cesto zaťažili a pri pečení sa v ňom netvorili bubliny. Pečte ho vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení opatrne odstráňte alobal s fazuľami a korpus nechajte mierne vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopte na kovovú mriežku a nechajte vychladnúť úplne. Žĺtky vyšľahajte s cukrom v horúcom vodnom kúpeli do peny. Zmes nechajte vychladnúť a potom do nej vmiešajte mascarpone. Upečený korpus naplňte krémom a ozdobne poklaďte očistenými malinami a ostružinami. Koláč ozdobte mätou a ihneď podávajte.