Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-tvarohová pochúťka

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • 1 porce
recipe image Jahodovo-tvarohová pochúťka

Prísady

  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 200 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 1 – 2 PL želatíny
  • 300 g jahôd
  • 200 g piškótového korpusu
  • 3 – 4 PL rumu či rumovej arómy
  • 50 g rastlinného tuku Hera
  • 120 g múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Pripravte si korpus. Rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmäknutú Heru. Všetko dobre vypracujte na hladké cesto. Cesto vlejte do vopred pripravenej (vymastenej a múkou vysypanej) tortovej formy. Pečte asi 20 minút na 180 °C. V hrnci ohrejte mlieko a pridajte 1 – 2 lyžice želatíny. Následne nechajte vychladnúť. Nalejte zmes želatíny do mixéra spolu s tvarohom, Herou, cukrom a žĺtkami a vymixujte dohladka. Formu na tortu alebo koláč opláchnite studenou vodou a nalejte do nej krém. Do krému nechajte ponoriť jahody a navrch dajte hotový korpus. Pokvapkajte rumovou arómou alebo rumom. Dajte do chladničky na 4 – 5 hodín. Po úplnom stuhnutí otočte tortu korpusom dole na servírovací tanier. Ozdobte šľahačkou a jahodami.