Banánový koláč
Vláčny koláč, ktorý nielen príjemne osladí, ale aj zvláčni.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 1 banán
- 120 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 120 g svetlohnedého cukru
- 2 vajcia
- 120 g hladkej múky
- 16 g kypriaceho prášku (1 vrecúško)
Ingrediencie na polevu:
- 25 g strúhaného sušeného kokosu
- 150 g tvarohu
- 50 g cukru
- 8 g vanilkového cukru (1 vrecúško)
Príprava
Postup prípravy
- Predohrejte rúru na 180°C (elektrickú rúru). Olúpte a rozpučte banán. Zmiešajte Heru s cukrom a vypracujte vareškou alebo mixérom (5 - 8 minút), kým sa cukor nerozpustí. Potom postupne pridajte vajce a nakoniec rozpučený banán. Do veľkej misy preosejte múku, kypriaci prášok a štipku soli. Premiešajte a pridajte cesto (čím skôr, tým lepšie). Všetko poridne premiešajte. Cesto preložte do vymastenej a vysypanej formy. Pečte dozlata v predohriatej rúre. Koláč nechajte ešte 2 minúty vo forme odpočinúť. Vyberte koláč z formy na mriežku a nechajte ho vychladnúť. Na suchej panvici opražte do svetlohneda kokos. Nechajte ho vychladnúť na tanieri. Dohladka zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom. Natrite polevu na koláč a posypte kokosom. Rozkrojte tortu na 8 až 10 porcií. Varianty: Pri poleve môžete nahradiť polovicu tvarohu jedným gréckym jogurtom. Tip: Koláč môžete upiecť i v srnčom chrbáte a polevu servírovať zvlášť.