Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čučoriedkový koláč

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Čučoriedkový koláč

Prísady

  • 1/2 rastlinného tuku Hera (125 g)
  • 1/2 pohára práškového cukru (100 g)
  • 3 žĺtky
  • 1 pohár hladkej múky (170 g)
  • 2 lyžice solamylu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 poháre čučoriedok
  • 1 pohár mletých mandlí
  • 3 bielky
  • 1 lyžička solamylu
  • 1/2 pohára cukru (125 g)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Rozmiešajte mäkkú Heru v miske. Za stáleho miešania pridajte vaječné žltky a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Vymažte formu na pečenie (s priemerom 24 cm) Herou a vysypte múkou. Vložte cesto do formy a rovnomerne ho rozprestrite. Pečte v rúre predohriatej na 180 °C asi 25 minút.
  3. Vyšľahajte vaječné bielky s cukrom do snehu. Na konci šľahania pridajte solamyl.
  4. Opatrne vymiešajte sneh s polovičkou nastrúhaných mandlí.
  5. Nasypte zvyšok nastrúhaných mandlí a čučoriedky na upečený koláč a vložte naspäť do rúry.
  6. Pečte najskôr 30 minút pri teplote 180 °C a potom ďalších 20 minút pri teplote 120 °C.