Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina s čerešňami

Bublanina s čerešňami: Víkendová klasika ľahko a rýchlo

Kto by nepoznal bublaninu! Nadýchaná piškóta a sladké čerešne sú klasika, ktoré sa spájajú s detstvom azda každého z nás. Upečte si ju na víkend a vráťte sa späť do svojich detských čias.
  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Bublanina s čerešňami

Prísady

  • 100 g Hery maslovej
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 hrnčeky vykôstkovaných čerešní
  • vanilkový cukor
  • 5 vajec
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • kryštálový cukor na obalenie čerešní
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Postup prípravy bublaniny s čerešňami
  2. Najprv Heru maslovú vyšľahajte s polovicou dávky práškového cukru. Žĺtky pridávajte postupne, kým sa nevytvorí nadýchaná pena. Zvyšný cukor a bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Sneh s múkou začnite postupne zapracovávať do žĺtkovej hmoty.
  3. Hotové cesto vlejte na vymastený a vysypaný plech. Čerešne obaľte v kryštálovom cukre a dajte na povrch bublaniny. Takto obalené čerešne vám neprepadnú dole do cesta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minút. Ešte teplú bublaninu posypte vanilkovým cukrom.