Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bryndzové trojuholníky

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Bryndzové trojuholníky

Prísady

  • - 120 g bryndze
  • - 120 g polohrubej múky
  • - ½ balenia kypriaceho prášku
  • - 70 g Hery
  • - štipka soli
  • - 150 g bryndze
  • - 20 g Hery
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - 1 menšia cibuľa
  • - štipka mletej sladkej papriky
  • + vajíčko na potretie, rasca
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Na doske ručne spracujte všetky suroviny na cesto. Bryndzu predtým prelistujte. Zabaľte do fólie a dajte odležať do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Na panvici osmažte cibuľu, potom posypte mletou paprikou, pridajte cesnak a premiešajte a odstavte z ohňa. Zmiešajte bryndzu s vychladnutou zmesou.
  2. Vychladené cesto rozvaľkajte na obdĺžnik vysoký cca 5 mm, potrite ho náplňou a zatočte ako roládu. Z rolády krájajte trojuholníky, ktoré pokladajte na vopred vymastený plech. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte rascou. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút, dozlatista.