Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čerešňový koláč

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Čerešňový koláč

Prísady

  • 1 kocka rastlinného tuku Hera (250g)
  • 2 poháre múky (340g)
  • 1/2 pohára cukru (125g)
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžice kyslej smotany
  • 600g vykôstkovaných čerešní
  • 1 vrchovatá lyžička solamylu
  • strúhanka na vysypanie formy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Dajte múku, prášok do pečiva a cukor do misy. Pridajte Heru, jedno vajce a smotanu. Zmiešajte všetko dohromady. Položte cesto na pomúčenú dosku a vymieste. 1/3 cesta zabaľte do alobalu a dajte do mrazničky. Vymažte formu s priemerom 26 cm Herou a vysypte strúhankou. Vystlite boky a kraje plechu na pečenie zvyšným cestom. Sceďte vykôstkované čerešne v site a potom zmiešajte so solamylom. Poukladajte čerešne rovnomerne na cesto. Vychladené cesto nastrúhajte priamo na ovocie. Pečte asi 45 minút pri teplote 180°C.