Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cesnakové trojhrančeky

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Cesnakové trojhrančeky

Prísady

  • 500 g hladkej múky
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 ml rozpustenej Hery maslová príchuť
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 1 kocka čerstvého droždia (42 g)
  • štipka cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 200 g mäkkej Hery maslová príchuť
  • cca 10 – 15 strúčikov cesnaku (podľa sily a chuti)
  • 3 lyžičky soli
  • Na posypanie: mak, sezamové semienko, rasca
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Z vlažného mlieka so štipkou cukru, do ktorého ste nadrobili droždie, si pripravte kvások. Nechajte mlieko s droždím stáť na teplom mieste, kde nie je prievan, a čakajte, kým na povrchu nevyskočia bubliny. Kvások je hotový. Ideálne je nechať cesto vymiešať v kuchynskom robote. Môžete však miešať aj ručne. Obe múky, rozpustenú Heru, kvások a soľ vymiešajte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte na teplom mieste, prikryté utierkou, hodinu kysnúť. Medzi tým, čo cesto kysne, pripravte náplň. Rozpusťte Heru, ochuťte ju soľou a pridajte do nej prelisované strúčiky cesnaku. Premiešajte a nechajte odstáť. Cesto rozdeľte na 4 kúsky. Z každého kúska vyvaľkajte placku dlhú ako plech, v ktorom budete piecť, a širokú asi 20 cm. Placku potrite cesnakovou náplňou. Zaviňte ako roládu. Premiestite na plech a ostrým nožom nakrájajte na trojuholníčky, ktoré od seba neoddeľujte. Takto pripravte všetky štyri pláty. Keď vám zvýši trochu náplne, nechajte si ju na potretie. Nechajte ešte 40 minút kysnúť prikryté utierkou. Potrite zvyšnou náplňou a posypte tým, čo máte radi. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, zhruba 35 minút.
NÁŠ TIP: v sezóne medvedieho cesnaku pridajte do náplne ešte nasekané listy medvedieho cesnaku.