use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cesnakové trojhrančeky

Cesnakové trojhrančeky asi nie sú úplne to pravé na chvíľky romantiky. Ale ako chuťovka k pivu alebo vínu ideálne.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 18 porce
recipe image Cesnakové trojhrančeky

Prísady

Cesto
  • 500 g hladkej múky
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 ml rozpustenej Hery maslová príchuť
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 1 kocka čerstvého droždia (42 g)
  • štipka cukru
  • 2 lyžičky soli
Náplň
  • 200 g mäkkej Hery maslová príchuť
  • cca 10 – 15 strúčikov cesnaku (podľa sily a chuti)
  • 3 lyžičky soli
  • Na posypanie: mak, sezamové semienko, rasca

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Z vlažného mlieka so štipkou cukru, do ktorého ste nadrobili droždie, si pripravte kvások. Nechajte mlieko s droždím stáť na teplom mieste, kde nie je prievan, a čakajte, kým na povrchu nevyskočia bubliny. Kvások je hotový.
      2. Ideálne je nechať cesto vymiešať v kuchynskom robote. Môžete však miešať aj ručne.
      3. Obe múky, rozpustenú Heru, kvások a soľ vymiešajte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte na teplom mieste, prikryté utierkou, hodinu kysnúť.
      4. Medzi tým, čo cesto kysne, pripravte náplň. Rozpusťte Heru, ochuťte ju soľou a pridajte do nej prelisované strúčiky cesnaku. Premiešajte a nechajte odstáť.
      5. Cesto rozdeľte na 4 kúsky. Z každého kúska vyvaľkajte placku dlhú ako plech, v ktorom budete piecť, a širokú asi 20 cm. Placku potrite cesnakovou náplňou. Zaviňte ako roládu. Premiestnite na plech a ostrým nožom nakrájajte na trojuholníčky, ktoré od seba neoddeľujte. Takto pripravte všetky štyri pláty. Keď vám zvýši trochu náplne, nechajte si ju na potretie. Nechajte ešte 40 minút kysnúť prikryté utierkou. Potrite zvyšnou náplňou a posypte tým, čo máte radi.
      6. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, zhruba 35 minút.
      NÁŠ TIP: v sezóne medvedieho cesnaku pridajte do náplne ešte nasekané listy medvedieho cesnaku.