Slané slimáky
Slané syrové slimáky z kysnutého cesta rozhodne nezmiznú slimačou rýchlosťou.
Čas prípravy20 minute
1 porce

Prísady
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 100 g Hery maslovej
- 250 ml mlieka
- 42 g droždia
- 2 lyžice cukru
- 1 vajce
- lyžička soli
Na náplň:
- 300 g strúhaného údeného syra
- 2 žĺtky
- 150 g kyslej smotany
- 2 lyžice polohrubej múky
- 30 g Hery maslovej
- soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
- rozmarín
Príprava
Postup prípravy
- V teplom mlieku rozmiešajte droždie, cukor a malé množstvo múky a nechajte kysnúť. Zmiešajte soľ so zvyšnou múkou, pridajte kvások a vajce. Nakoniec vlejte roztopenú Heru maslovú a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste.
- Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na náplň. Na múkou poprášenom povrchu vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika. Rozložte náplň na cesto a zrolujte do valčeka. Rozkrájajte valček na 2 cm široké kúsky, ktoré položte na plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte ešte vykysnúť na teplom mieste. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25 – 35 minút, dozlatista. Pred podávaním môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou.
