use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané slimáky

Slané syrové slimáky z kysnutého cesta rozhodne nezmiznú slimačou rýchlosťou.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 1 porce
recipe image Slané slimáky

Prísady

Na cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 100 g Hery maslovej
  • 250 ml mlieka
  • 42 g droždia
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vajce
  • lyžička soli
Na náplň:
  • 300 g strúhaného údeného syra
  • 2 žĺtky
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 30 g Hery maslovej
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
  • rozmarín

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V teplom mlieku rozmiešajte droždie, cukor a malé množstvo múky a nechajte kysnúť. Zmiešajte soľ so zvyšnou múkou, pridajte kvások a vajce. Nakoniec vlejte roztopenú Heru maslovú a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste.
      2. Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na náplň. Na múkou poprášenom povrchu vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika. Rozložte náplň na cesto a zrolujte do valčeka. Rozkrájajte valček na 2 cm široké kúsky, ktoré položte na plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte ešte vykysnúť na teplom mieste. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 25 – 35 minút, dozlatista. Pred podávaním môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou.