Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou
Domáca marmeláda povýši tieto citrónovo-makové cupcakes na úplne inú úroveň. A čo zostane, môžete namastiť na chlieb s poctivou vrstvou masla, mňam!
Čas prípravy1 ure
12 porce

Prísady
Korpus
- 115 g Hera Maslová príchuť
- 100 g kryštálového cukru
- 30 g domáceho vanilkového cukru
- 3 středne veľké vajec
- 60 ml vlažného mlieka
- 100 g preosiatej hladkej múky
- 95 g polohrubej múky
- štipku soli
- 2 lyžičky nebezpečné do pečiva
- kôra z 2 citrónov a šťava z nich
- 20 g maku
Jahodový krém
- 160 g syru Philadelphia nebo potraviny smotanového syra
- 40 g Hera Maslová príchuť
- 320 g práškového cukru
- 3 velké jahody nakrájané na malé kocky
Domáca jahodová marmeláda
- ½ lyžičky kyseliny citrónovej
- 800 g čokoládálového cukru
- 500 g jahôd
- 1 ks Pektogel (inak želírovací přípravky)
Príprava
Postup
- Rúru necháte predhriať na 175 °C.
- Zmäknutú Heru maslovou príchuť vyšľaháte do peny.
- Potom postupne prisypávate preosiaty cukor pokiaľ nebude pena hladká.
- Potom vmiešate celé vajce, vždy zamiešavate jedno po druhom.
- V ďalšej mise zmiešaním múky, soli a prášku do pečiva vytvoríte sypkú zmes.
- Tú do cesta postupne zapracovávate striedavo s vlažným mliekom pokiaľ nebude cesto dostatočne hladké.
- Cesto príliš dlho nešľahajte, iba dokiaľ sa ingrediencie pekne spojili.
- Pridáte kôru aj šťavu z citróna a nakoniec mak.
- Košíčky ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť.
- Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
Domáca jahodová marmeláda
- Jahodový pretlak varíte 10 minút od bodu varu.
- Pridáte ostatné suroviny a varíte ešte 10 minút.
- Teplou jahodovou marmeládou naplníte suché poháriky a uzavriete vrchnákomkom.
- Poháre s jahodovou marmeládou otočíte hore dnom a necháte vychladnúť.
Jahodový krém:
- Zmäknutú Heru maslovou príchuť vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny, a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká.
- Potom postupne pridávate smotanový syr.
- Nakoniec ručne vmiešate nadrobno nakrájané jahody.
- Po vychladnutí urobíte do vrchnej časti košíčka vykrajovačom jamôčku, ktorú naplníte domácou marmeládou. Pomocou cukrárenského vrecka a špičky nanesiete vychladený krém.
