Jahodové košíčky
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 20 dkg Hery
- 7 dkg práškového cukru
- 15 dkg polohrubej múky
- 1 vajce
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 5 dl mlieka
- 8 dkg cukru
- 3 dkg Hery
- 1/2 balenia Vanilkový lusk „Burboun“ Dr. Oetker
- čerstvé jahody
- lístočky z čerstvej mäty
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Zmiešame práškový cukor, múku a prášok do pečiva. Pridáme zmäknutú Heru a zapracujeme. Pridáme vajce a vymiesime cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca. 3 - 4 mm a vykrajujeme z neho rovnomerné kolieska tak, aby sa zmestili do tortových formičiek. Zvyšok cesta môžeme opäť vyvaľkať a použiť. Prázdne formičky odložíme do chladničky, aby sa vychladili a rúru predhrejeme na 180° Celzia. Z chladničky vyberieme tortové formičky a na spodok kladieme kolieska cesta. Pečieme do zlatohneda. Krém si pripravíme tak, že zmiešame vanilkový puding, trochu mlieka a cukor. Na miernom ohni necháme v panvici zovrieť zvyšok mlieka, primiešame doň pudingový mix a varíme, až kým puding nie je hustý. Odstavíme z ohňa, primiešame Heru a necháme vychladnúť. Krémom plníme tortičkové formičky s upečeným tortovým základom a zdobíme s jahodami nakrájanými na plátky a čerstvými mätovými lístkami. Tip Výsledok bude profesionálnejší, ak vrch jahôd potriete priesvitnou glazúrou.