Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová bábovka

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládová bábovka

Prísady

  • 3 vajcia
  • 250 g trstinového cukru
  • 125 g rozpusteného rastlinného tuku
  • 120 g bieleho jogurtu
  • 250 g polohrubej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 1 granátové jablko
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do jeho misy vyklepnite vajcia a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach, kým nebudete mať krémovú svetlú zmes. Pridajte rozpustenú Heru, biely jogurt a premiešajte. Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, kakao a jedlú sódu. Vmiešajte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte polohrubou múkou. Vlejte do nej cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 40 minút. Bábovka bude po upečení vnútri ešte lepivá, takže pri tomto recepte vám nepomôže test so špajľou. Upečená bábovka bude zatiahnutá po povrchu a uvidíte, ako sa odlepuje od formy. Bábovku nechajte asi 15 minút vychladnúť a vyklopte. Na platni v hrnci priveďte do varu smotanu. Keď sa začne variť, platňu vypnite a smotanu z nej stiahnite. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte 5 minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejete celú bábovku. Z granátového jablka vylúpte červené zrniečka a tými bábovku posypte. Môžete ju ešte ozdobiť ovocím – malinami, jahodami, čučoriedkami.