Čokoládová bábovka
Čas pečenia1 ure 0 minute
1 porce

Prísady
- 3 vajcia
- 250 g trstinového cukru
- 125 g rozpusteného rastlinného tuku
- 120 g bieleho jogurtu
- 250 g polohrubej múky
- 50 g holandského kakaa
- 1 ČL jedlej sódy
- 150 g smotany na šľahanie
- 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 1 granátové jablko
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do jeho misy vyklepnite vajcia a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach, kým nebudete mať krémovú svetlú zmes. Pridajte rozpustenú Heru, biely jogurt a premiešajte. Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, kakao a jedlú sódu. Vmiešajte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte polohrubou múkou. Vlejte do nej cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 40 minút. Bábovka bude po upečení vnútri ešte lepivá, takže pri tomto recepte vám nepomôže test so špajľou. Upečená bábovka bude zatiahnutá po povrchu a uvidíte, ako sa odlepuje od formy. Bábovku nechajte asi 15 minút vychladnúť a vyklopte. Na platni v hrnci priveďte do varu smotanu. Keď sa začne variť, platňu vypnite a smotanu z nej stiahnite. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte 5 minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejete celú bábovku. Z granátového jablka vylúpte červené zrniečka a tými bábovku posypte. Môžete ju ešte ozdobiť ovocím – malinami, jahodami, čučoriedkami.