use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová bábovka

Pokiaľ hľadáte bábovku, ktorá nebude suchá, tak ste tu správne. Táto vďaka jogurt a čokoládovej poleve kĺže do krku sama.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 12 porce
recipe image Čokoládová bábovka

Prísady

Na cesto:
  • 3 vajcia
  • 250 g trstinového cukru
  • 125 g rozpustenej Hery maslovej
  • 120 g bieleho jogurtu
  • 250 g polohrubej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 ČL jedlej sódy
Na ozdobenie:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 150 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pripravte si kuchynský robot so šľahacou metlou. Do jeho misy vyklepnite vajcia a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach, kým nebudete mať krémovú svetlú zmes. Pridajte rozpustenú Heru, biely jogurt a premiešajte. Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, kakao a jedlú sódu. Vmiešajte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto.
      2. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte polohrubou múkou. Vlejte do nej cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 40 minút. Bábovka bude po upečení vnútri ešte lepivá, takže pri tomto recepte vám nepomôže test so špajľou. Upečená bábovka bude zatiahnutá po povrchu a uvidíte, ako sa odlepuje od formy. Bábovku nechajte asi 15 minút vychladnúť a vyklopte.
      3. Na platni v hrnci priveďte do varu smotanu. Keď sa začne variť, platňu vypnite a smotanu z nej stiahnite. Nalámte do smotany čokoládu a nechajte 5 minút rozpúšťať. Rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejete celú bábovku.